logo thorfriends

Schrijf je in voor de nieuwsbriefthor met fiets

bende

ploeg
closeup

Thorfriends

IN NORGE | INFO THOR | ZEGES

WELKOM BIJ THOR HUSHOVD FRIENDS BELGIUM

Thor heeft zijn naam wel mee. Niet alleen verwijst deze naar één van de grootste Goden uit de Scandinavische mythologie, bovendien wordt zijn naam precies hetzelfde uitgesproken als dé rittenkoers bij uitstek. Is het daarom dat wij op een broeierige lentedag op de helse flanken van de Muur van Hoei beslisten om voor die kerel een Belgische fansite op poten te zetten? Bijlange niet! We merkten op dat gans de Muur bezaaid was met vlaggen en slogans om de Belgische renners aan te moedigen, terwijl we verontwaardigd moesten constateren dat er geen enkele buitenlander op zoveel steun kon rekenen. Daar wilden we paal en perk aan stellen.

Aangezien de verbeten strijd van Thor tegen de opkomende kuitkrampen tijdens de Tour de France 2002 nog levendig in ons geheugen gegrift stond, was de keuze snel gemaakt.

Thuisgekomen schuimden we het internet af op zoek naar wat meer informatie over deze krachtpatser. Op een Noorse wielersite vonden we het e-mailadres van ons idool in spé. We trokken onze stoute schoenen aan en verstuurden hem een mail waarin we ons idee uit de doeken deden. Veel sneller dan we verwachtten kregen we een enthousiast bericht terug van een verraste Thor en Thorfriends Belgium zag het levenslicht.

Blijkbaar schoot het moraal van Thor door onze daad pijlsnel de hoogte in want hij begon steeds meer uit te blinken in het wielerpeleton. Zijn palmares groeide zienderogen wat hem een sterke UCI-ranking opleverde. Als meest memorabele wapenfeiten vermelden we vol trots zijn nationale titels, zijn gele en groene truien, zijn touretappes en het regelmatigheidscriterium Coupe de France 2004 waar hij als overwinnaar uit de bus kwam.

Door de grote mediabelangstelling en het bezoek van onze president fondateur bij Sporza steeg het ledenaantal van onze club met rasse schreden. Steeds vaker trokken we er op uit om tijdens de wedstrijd een glimp van onze poulain op te vangen. De contacten met Thor verstevigden en hij liet niet na om voor, tijdens en na de rit, ja zelfs buiten het koersgebeuren tijd voor ons te maken. Zo bezocht de sympathieke Noor een aantal keer ons clublokaal en stopte hij tijdens de ereronde op de Champs Elysées voor een korte, maar welgemeende groet.
Door de jaren heen wist onze bonk uit het Hoge Noorden zich een palmares bijeen te fietsen om vingers en duimen van af te likken. En evenredig met de vele successen, steeg ook het aantal believers in onze spurtbom. De Thorfriends Belgium werd stilaan een begrip waarover in diverse mediakanalen respectvol wordt verhaald.

Thorfriends staat garant voor een flinke dosis koers,drank en leute!!!